i d é z e t e k *_*

... Örüllök h. Erre az oldalra Kattintottál! (: Ha idézeteket keresel vagy verset ha csak jól szeretnél szórakozni, akkor jó helyen jársz! (: Kellemes időtöltést, és gyere vissza máskor is! (: puszii♥


- Neked csak az számít, hogy Én. Én. Én. Tudod mit? Most én jövök. Úgyhogy fogd be, és figyelj rám! Undok vagy velem, sértegetsz, és lefitymálod, bármit is teszek, és mindig leszúrsz engem, vagy kiszúrsz velem.
- Tényleg? Hogyha ilyen rossz vagyok hozzád, akkor miért jössz mindig vissza?- Mert ilyen egy barát, hogy mindig mindent megbocsát.


(Shrek c.film)"A barátságban sokkal több a szerelem, mint a szerelemben."


"Egy igaz barátságnak az a jellemzője, hogy bármi történik is, az mit sem változik. A barátság és az a készség, hogy egymáson segítsünk, az élet hátralévő részére is megmarad."


"Egy igaz barát ismeri a gyengeségeidet, de megmutatja neked az erőidet; érzi a félelmeidet, de megerősíti a hitedet; látja az aggodalmaidat, de felszabadítja a lelked; felismeri a korlátaidat, de hangsúlyozza a lehetőségeidet."


"Az öröm megtöbbszöröződik, ha barátokkal lehet megosztani, a fájdalom azonban csökken. Ez az élet."


"A szívünk nem a testünkben van. Amikor gondolkodunk valamin, és törődünk valakivel, olyankor születik meg a szívünk. Ha egyedül lennél az egész világon, akkor sehol se lenne szíved. A barátainkra bízzuk a szívünket. Ha a barátaidra bízod, bennük tovább fog élni."


"Csak a barátok azok, akik akkor is meghallgatnak, ha hajnali négykor hívod fel őket."


"Valamennyi dolog közül, mellyel bölcselmünk boldoggá igyekszik tenni életünket, a barátság birtoklása a leghatalmasabb."


"Barátok közt a hallgatás az igazi beszélgetés. Nem a szavak számítanak, hanem az, hogy nincs szükségük rájuk."


"Nem azért értékeljük a barátainkat, mert szórakoztatni tudnak minket, hanem azért, mert mi tudjuk szórakoztatni őket."


"Egy barát igazi feladata az, hogy kiálljon melletted, ha nincs igazad. Szinte mindenki kiállna melletted, ha igazad volna."


"A barátság mindenekfölött fegyverszünet, hatalmas szellemi érintkezés a köznapi részletkérdések felett."


"Gyorsan találunk olyan barátokat, akik segítenek nekünk. De csak lassan érdemeljük ki azokat, akik a segítségünket kérik."


"A barát az az ember, aki mellett hallgathatok, más szóval nem kell tőle féltenem belső kertjeimet, hegyeimet, vízmosásaimat és sivatagaimat, mert nem fog beléjük taposni."


"Mindig barátra vágytam. Kerestem valakit, aki szeret, és együtt érez velem. És lám, e néptelen tengeren megtaláltam, de sajnos csak addig, míg értékét fölismertem, s mindjárt el is veszítem őt."


"Ó, az a nyugalom, az a kimondhatatlan nyugalom, hogy biztonságban érezzük magunkat a másik társaságában; hogy nem kell mérlegelnünk a gondolatokat, sem a szavakat, de kiönthetjük őket úgy, ahogy vannak, együtt a pelyvát és a magot, jól tudva, hogy megbízható kéz válogatja szét őket, megtartva, ami értékes, s gyengéd leheletével szétfújva a többit."


"Nem tudhatjuk pontosan, mikor kovácsolódik a barátság. Ahogy mindig az utolsó csepp víztől telik csordultig a kehely, úgy a rengeteg kedvesség közül is az utolsó lesz az, mely csordultig tölti szívünket."


"Barátom! Te sohasem vársz el tőlem túl sokat. Boldog vagy, ha sikert érek el, de kudarcaim sem változtatnak meg. Megadsz nekem minden segítséget, ami csak tőled telik - de még ennél is fontosabb, hogy itt vagy nekem."


"A magányban, a betegségben, a zûrzavarban - a barátság puszta gondolata is tehetővé teszi a túlélést, még ha barátunknak nem is áll hatalmában segíteni bennünket. Elég a tudat, hogy ő létezik. A barátságot nem halványítja el a távolság vagy az idő, a börtön vagy a háború, a szenvedés vagy a súlyos csend. Éppen ezekben a dolgokban gyökeredzik a legmélyebben. És ilyen talajból bontja ki legszebb virágait."


"Ne haladj előttem, mert nem tudlak követni! Ne gyere utánam, mert nem tudlak vezetni! Jöjj ide, mellém, és legyünk csak barátok"


"A barát az az ember, aki mellett mersz önmagad lenni"


"Egy barát sosem közli hogy "Én előre megmondtam" - még ha ez is az igazság"


"Két ember attól fogva számít igaz barátnak, amikor hallgatásuk már nem jelent kínos csendet."


"...ha valakiben fényesség lakik, az az ember ragyogni fog. Így megismerjük egymást, amikor a sötétben együtt botorkálunk, anélkül, hogy a másik arcát kezünkkel végigtapogatnánk, vagy szívébe furakodnánk."


"A barátok nem is annyira harmóniában, mint inkább melódiában élnek"


"Nemcsak azért szeretlek, ami vagy, hanem amivé válok, amikor velem vagy. Nemcsak azért szeretlek, amivé magad tetted, de azért is, amivé engem teszel. Szeretlek, mert minden hitnél többet tettél velem azért, hogy jó legyek, és jobban bármily végzetnél, tetted, hogy boldog is legyek. Egyetlen érintés nélkül tetted ezt, szavak nélkül, jelek nélkül. Puszta lényed által mûvelted mindezt. S talán épp ez a barátság lényege."


"Ha ünnepélyes beszédbe kezdenék, hogy dicséretedet zengjem, hogy kifejezzem hálám, és hozzád fûződő mély érzelmeimet, arcod bíborvörös árnyalatot öltene, és világgá szaladnál. Így hát nem teszem. Vedd úgy, hogy mindent elmondtam."


"Míg van posta, és nem vágják el a telefonvonalakat, míg van mondanivalónk, s amíg minden szorongásunk és örömünk meg akarjuk osztani egymással, addig barátok maradunk. Mindörökre."


"Itt, a határmezsgyén, hullanak a levelek. Bár szomszédaim mind barbárok, és te, te ezer mérföldekre jársz, asztalomon mégis mindig két csésze áll."


"A barát egy zsák naranccsal, egy épp neked való krimivel és egy nagy csokor virággal állít be, amikor influenzás vagy. Azután beteszi a virágot egy vázába, készít neked egy forró italt, elmosogat helyetted - majd elmegy."


"Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan. Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat. [...] Te egyszer és mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél. Felelős vagy a rózsádért."

 

 

 

Az igaz barátság megmagyarázhatatlan kapcsolat két olyan ember szíve között, akik gazdagabbá teszik egymás életét. Talán nem is emlékeznek már, hogyan született barátságuk, azt azonban biztosan tudják, hogy létük kölcsönös ajándékot jelent életükben.

 

 

 

Szívem mélyén elhervadt már minden virág
De megtanultam, mit jelent egy igazán jó barát
Ha bajban vagyok, elég az, ha rá gondolhatok
Hisz nélküle már nem lehetnék az, ki most vagyok.

 

 

 

Annyi emberrel találkozunk az életben, de csupán néhány gyakorol nagy hatást szívünkre és lelkünkre. Ők azok, akik kitöltik gondolatainkat, s akik mindig fontosak maradnak számunkra: igaz barátaink.

 

 

 

Ezer és millió szó hangzott már el, mit is jelent a barátság, de két jó barát szótlan csendje többet mond minden okoskodásnál.

 

 

 

Sok ember fog ki- és besétálni az életedbe, de csak az igaz barátok hagynak lábnyomot a szívedben.

 

 

 

Mindenki hallja, hogy mit mondasz, a barátok meghallják azt, amit mondasz, de az igazi barát figyel arra is, amit nem mondasz ki.

 


 

Egy ember élete nagyrészt figyelmének története. Ha két pillantás valóban találkozik: rendszerint döntő pillanat. Szinte kivédhetetlen, hogy szerelem vagy barátság szülessék belőle. Boldog karambol.

 

 

 

A legfontosabb dolog az életben nem a pénz, a társadalmi státusz, vagy az elismerés, hanem az az időszak, amikor a barátja vagy valakinek.

 


 

 

 

A séta és a beszélgetés egyaránt nagy élvezetet jelent, de hiba összekötni a kettőt egymással. Saját zajunk túlharsogja a külső világ neszeit és csöndjét... Csak olyan baráttal szabad sétára indulni (...), aki pontosan osztozik veled a tájék minden hangulatában, annyira, hogy egyetlen pillantás, egy megállás, vagy legfeljebb egy csöndes érintés elég ahhoz, hogy egymás tudtára adjuk: ugyanabban gyönyörködünk.

 

 

 

A barátság férfi és nő között azoknak a házassága, akik nem hálhatnak egymással.

 

 

 

Köszönöm az életnek, hogy van egy jó barátom, mosoly fakad arcomon amikor meglátom, egy baj van csak, hogy valahol elhagytam, és azóta sajnos nem mosolygok gyakran...

 

 

 

 Ez az Én kedvencem!

 

Gondolj Rám ha már nem leszek veled,

 

Gondolj arra mennyire szerettelek.

 

Gondolj a sok szép időre mit együtt töltöttünk,

 

S az utolsó napra, mikor kimondtad : Végeztünk.

 

Gondolj arra a fájdalomra, amit akkor átéltem,

 

Nem is sejtetted mit jelentettél nekem.

 

A legjobb barátomat, az egész életemet,

 

a Boldogságom, a végzetemet.

 

Te voltál az, kire életemet bíztam volna,

 

Te voltál kiért a pokolba is mentem volna.

 

S íme egy könnycsepp miattad folyik arcomon,

 

Tudd, hogy hiányzol nagyon.

 

Gondolj erre, ha már máshol leszek,

 

S más teszi szebbé életemet.

 

Emlékezni fogok rád, mint egy régi barátra,

 

Kiért életemet áldoztam volna.

 

S idővel gondolsz rám, mikor már nem leszek veled,

 

S arra mennyire szerettelek.

 

Gondolsz a sok szép időre amit együtt töltöttünk,

 

S arra a napra, mikor kimondtad végeztünk.

 

Egy rózsát helyezel, kezeddel síromra,

 

Szemedből egy könnycsepp folyik arcodra.

 

Sírva kéred bocsássak meg neked, S én a túlvilágról válaszolok:

 

Érted mindent megteszek!

 

 

 

Mindenki látja, aminek tetszel, de csak kevesen érzik azt ami vagy.

 

 

 

Ne tartsd fontosnak, hogy fontosnak tartsanak, Egyszerűen csak szeress és fontos leszel.

 

 

 

Soha ne engedd el a lehetőséget, hogy napsugarat hozz annak a személynek a napjaiba, akinek néhány bátorító szóra van szüksége

 

 

 

Ne feledd, akinek barátai vannak, nem lehet felesleges.

 

 

 

Aki számít, azt Te sosem látod, aki valamit is akar, az a jó barátod, aki megesküszik, hogy jó barát vagy, pedig többnek tart, mint jó barátnak.

 

 

 

Mikor még nem hullott minden darabokra, de a dolgok már kezdenek szétesni, akkor derül ki, kik az igazi barátok.

 

 

 

 

 

V-tech-Ákos

 

Kell egy jó Barát

 

Egy hűvös téli szél talán

 

Eléfújja bánatom s magányom messze száll

 

A múltat vissza hozhatnám, de kár lenne jól tudom,

 

Így elfelejtem hát.

 

 

 

Néha mindent itt hagynék,

 

Nem szólnék senkinek, csak hallkan eltünnék.

 

De úgy is vissza fordulnék, mert van néhány jó barát

 

Akik vissza várnak még.

 

 

 

Mindig kell egy jó barát,

 

Rám figyel és tartja is szavát,

 

Ki jóban rosszban mellém áll

 

Mert ennyi még nekem is jár.

 

 

 

Refr

 

Elkerülhet minden jó

 

Rosszul eshet néhány szó

 

Ezért kell egy jó barát!

 

Ha senki nincs már ott veled,

 

Csak hívnod kell én ott leszek

 

engem mindig megtalálsz!

 

 

 

Ha eltalál egy szó jobb ha elfelejted

 

Ha bármi bánt Te mindig számíthatsz rám!

 

 

 

Mennyi régi szép emlék,

 

Közös álmok és száz titok

 

Mely össze tart már rég

 

Volt már baj és száz veszély

 

Mind csak próbálták porba zúzni

 

Mit féltve őrzünk még!

 

 

 

Már megtanultam miért szép,

 

Ami közös bennünk mitől véd?

 

Látod nincs háború és nincsen vér

 

A barátság mindennél többet ér!

 

 

 

Ha elfáradnék vagy rossz úton járnék

 

és eltévednék, szólj rám, mert hidd el

 

Rád még hallgatnék, Bármikor!

 

 

 

"Az igaz barát olyan, mint az egészség, csak akkor értékeled, mikor már elvesztetted."

●"A jósors szerzi, a balsors próbára teszi a barátokat."

●"Sosem lesznek barátaid, ha hibátlan embereket keresel."

●"A barát az, aki megérti a múltad, hisz a jövődben, és elfogad annak, aki vagy."

●"Az igaz barát az, aki alaposan ismer téged, de ennek ellenére szeret."

●"Egy barát olyan, akár egy téli lámpás: minél régibb a barátság, annál erősebb a fény."

●"Sose magyarázkodj. A barátodnak nem kell, az ellenséged meg nem fogja elhinni."

●“Az igaz barát nem az, aki meghív egy drága ebédre, hanem az, aki halkanodaszól, hogy beragadt a fogad közé egy darab káposzta.”

●"Nem azok az igaz barátok,akik megígérik,hogy kihoznak a börtönből,hanem azok,akik egész végig ott ülnek mellettem."

●"Normális voltam míg nem találkoztam azokkal az idiótákkal,akiket a barátaimnak hívok!"

●"Szükségben derül ki,hogy ki az igaz barát!"

●"A barátság nagyon sokat jelent nekem,ha te sírsz én is sírok,ha te nevetsz én is nevetek,ha te kiugrasz egy ablakon...én nevetek tovább!"

●"Az embereket szárnyak nélkül nem hívhatjuk angyaloknak,inkább barátoknak nevezzük őket."

●"Az igaz barátok akkor is melletted lesznek,ha az egész világ ellened fordul."

●"A barátság egy aranyfonál,ami könnyen elszakad,össze keleht ugyan kötni de a csomó megmarad."

●"A barát az eggyetlen aki ki tudja javítani a hibáidat,de van annyi esze,hogy megsem próbálja."

●"Nagyra becsülöm azt a barátom,aki időt talál számomra a naptárába,de mégjobban azt,aki elő sem veszi a naptárát,ha rólam van szó.."

●"Ha az összes barátom lugrik egy hídról én ne mugrok velük,lent megvárom,hogy elkaphassam őket!"

●"A régi barátokkal kapcsolatban az egyik legnagyobb áldás,hogy az ember megengedheti magának,hogy hülyét csináljon magából előttük."

●"A jó barát az az ember, aki az emberiség azon részéhez tartozik, akivel emberi módon tudunk viselkedni." (George Santayana)

●“A barát az, aki akkor van melletted, amikor máshol kellene lennie.” (Len Wein)

●“Nincsen szebb kora az emberiségnek, mint az első ifjúság évei. Azon láncok, melyek akkor köttetnek, nem szakadnak el örökké, mert nem a világban kerestünk még akkor barátokat, hanem a barátainkban leltük fel az egész világot.” (Kölcsey Ferenc)

●"Az igaz barát az,aki ismer,de ennek ellenére szeret is."

●“A barátság oka nem lehet véletlen, sem az egymásra utaltság. Még kevésbé az azonos világnézeti beállítottság vagy politikai célkitűzés. A barátság oka egyedül a barátság maga.” (Wass Albert)

 ●„A barátság igazi dicsősége nem az egymás felé kinyújtott kéz, nem a kedves mosoly, nem is a társaság öröme, hanem a lelki-szellemi megvilágosodás, amelyben részed lehet, amikor rádöbbensz, hogy egy embertársad hisz és bízik benned!” (Ralph Waldo Emerson)

●“A barátság az égvilágon semmit nem követel, kivéve egyvalamit: őszinteséget. Csak ezt az egyet, de ez nem kevés.” (Ingmar Bergman)

●“Egyre inkább az az érzésem, hogy az életünk egyetlen mondat, csak nem tudjuk kimondani, hogy mi az… A nagy találkozások, a lélekközeli pillanatok mindig azok voltak, amikor valakit megszerettem. Az igazi csoda a barátság, a valódi, emberközeli kapcsolat, amikor egyszer csak repül velünk az idő, és az az érzésünk, hogy mi már valahol találkoztunk. Néha egy pillanat többet ér, mint egy egész esztendő.” (Müller Péter)

●“Barát az, akinek az ember kiöntheti szíve teljes tartalmát, és darabokra apríthatja, tudva, hogy a leggyengédebb kezek fogják megrostálni; megőrzik belőle azt, amit érdemes megőrizni, a maradékot pedig egy gyengéd, szeretetteljes lehellet fogja tovafújni.” (arab mondás)

●“A jó barát olyan valaki, akivel együtt semmi különöset nem tesz az ember, aztán rájön, hogy a “semmi különös” nagyon is különös. A jó barát mindent elmesél magáról neked. A jó barát olyan valaki, aki tényleg örül, ha győztél, és megdolgoztál a sikerért. Olyan valaki, aki előtt nem kell védekezned, és nem kell jó benyomást tenned rá. A jó barát ennek a sok csodálatos valakinek a megkapó egyvelege, akivel közös emlékeid lesznek majd, akinek adsz, és akitől kapsz - ő a “most és mindörökké jó barát.” (ismeretlen)

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 167
Tegnapi: 197
Heti: 829
Havi: 2 922
Össz.: 1 259 871

Látogatottság növelés
Oldal: barátság idézetek
i d é z e t e k *_* - © 2008 - 2018 - szomruidezetek.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: elfelejtelek idézetek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »